Merhabalar. Bu dönem Otokon & Rockwell Automation işbirliğinde Rockwell Automation Güç ve Hareket Kontrolü Laboratuvarı'nda, Rockwell Automation ürünlerinin programlanmasına yönelik olarak "Studio 5000 Logix Designer" eğitimi vereceğim. İleride hareket kontrolü, endüstriyel otomasyon gibi konulara yönelmek isteyenler için verimli olacaktır. Endüstriyel kumanda sistemleri dersi alanlar için de IEC61131 protokollerine hakim olmaları açısından yararlı olacaktır.
Eğitim 5 hafta sürecektir. Eğitimin gününü cumartesi olarak düşünüyorum. İlk ders ise 7 Mart'ta olacaktır. Eğitimi Rockwell Automation Laboratuvarı'nda yapacağız. Haftasonu olduğu için gerekli izinleri dekanlıktan alacağız. Rockwell Automation'un bu eğitim konusunda en çok dikkat ettiği konu ise eğitime katılacakların 5 hafta boyunca devamsızlık yapmamalarıdır. O yüzden eğitime geleceklerin buna dikkat etmesi gerekmektedir.
Eğitim içeriği hem teorik hem de uygulama kısımlarından oluşacaktır. Teorik ve açıklamalı anlatımdan sonra laboratuvardaki deney setlerinde uygulama yapacağız. Uygulamalar temel seviyede başlayacak ve sonlara doğru hareket kontrolü konularına da kayacaktır. Yapılacak uygulamalar EKS alanların IEC61131 protokollerine alışmaları için yararlı olacaktır. Eğitimi ise herkesin yapacağı bir proje ile tamamlamayı düşünüyoruz.
Laboratuvar kapasitesi nedeni ile eğitim kontenjanlı olacaktır. Bu kontenjan ise Rockwell Automation tarafından 10 kişi olarak belirlenmiştir. Eğitime başvuru için
https://docs.google.com/forms/d/1F02a3mkCv9a94WTBUoB_PpdgzmSY5EswlV90Dg6PBxE/edit linkindeki formun doldurulması gerekmektedir. Formu dolduranlar arasından eğitime katılacak olanlar Rockwell Automation ve benim tarafımdan belirlenecektir. Ancak eğitim bundan sonraki yıllarda bahar, yaz ve güz dönemlerinde de yapılacaktır. Eğitime katılmak isteyenler o dönemlerde de eğitime katılabileceklerdir.