Gönderen Konu: Data Terminal  (Okunma sayısı 9170 defa)

Çevrimdışı batı

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 126
Data Terminal
« : Haziran 18, 2008, 08:26:58 ÖS »
Merhabalar. C++ kullanarak seri portu dinleyebileceğim bir terminal programı yazmam gerekiyor. Bu işle daha önce uğraşmış arkadaşlar varsa örnek kod veya incelemem için döküman gönderebilirlerse hoş olur, güzel olur.

Eklenti: Yazılacak program Windowsun kendi içindeki hyperterminal'e benzeyecektir.
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2008, 08:30:00 ÖS Gönderen: batı »
Kendimi durduracak değilim...

Çevrimdışı Mustafa Tiftikçi

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 162
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2008, 11:40:19 ÖS »
bu seri port dediğin RS232 mi oluyo? :S

Çevrimdışı batı

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 126
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2008, 11:47:21 ÖS »
Evet.
Aslına bakarsan devremin bir adet RS232 çeviricisi bir de USB çıkışı olduğu için ister USB den ister RS232 den dinleyebilirim. Yeter ki dinleyebileyim.
Kendimi durduracak değilim...

Çevrimdışı Ufuk Sevim

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 451
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2008, 12:25:53 ÖÖ »
google dayıya danışabilirsin :)

http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=c%2B%2B+serial+port+library&meta=

ayrıca daha önemli olan -kendi kodunu yazacaksan- protokolü oluşturmak. çünkü bildiğim kadarıyla haberleşmeye başlamadan önce bişiler gönderiyon ok cevabı alıyon falan bissürü işi var...
++++++++++[>+++++++>++++++++++>+++>+<<<<-]>++.>+.+++++++..+++.>++.<<+++++++++++++++.>.+++.------.--------.>+.>.

Çevrimdışı Onur Varol

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 3029
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2008, 01:32:37 ÖÖ »
C# ta seriporttan veri almanı saglayacak yazılım mevcut ben daha incelemedim fakat yaz sonunda atmelden gelen LM35 ısı sensoru verisini C# ile alaraktan webde göstermem gerekcek. ben bilgi topladıkça burada paylasırım gerçi 15temmuzda baslıcam bidbdeki stajım fakat simdiden bakarım bişiler :D

Çevrimdışı batı

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 126
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2008, 01:38:32 ÖÖ »
Valla iyi olur Onurcum çünkü benimde yapacak olduğum şey de benzer. Zaten LM35'in verisini attıktan sonra neyi atamayacakmışsın ki, sharpı da atarsın potansiyometreyi de. C#'dan biraz korkuyorum. C++'a daha hakim olduğum için onda geliştirmek istedim ben. Ufuk abimizin tavsiyesini bi deneyip edindiğim bilgileri buraya yazarım bende.
Kendimi durduracak değilim...

Çevrimdışı Hasan Murat

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 828
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2008, 02:26:54 ÖÖ »
c++ de geçen sene robot kol haberleşmesinde yazdığım kodu epostana gönderiyorum batı..çok kod paylaşımcısı oldum bu aralar.. o kod belli bi amaca yönelikti dolayısıyla giriştiğinde bi bok anlayamayabilirsin..projeyi olduğu gibi atacağım..takıldığın yerde bakarız ama ben de hatırlayamayabilirim garanti vermeyim.
.net te seri haberleşme (genel itibariyle haberleşme) çok daha kolaylaştırıldığı için bakmanı tavsiye ederim..bi tane seri port nesnesi yaratıp propertylerini değiştirmek ve write,read methodlarını kullanmaktan ibaret başlangıç aşamasında..gerektiği zaman onun için yazdığım kodu gönderirim..tx ini rx ine bağlar test edersiğn di mi birole ; )

Çevrimdışı batı

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 126
Ynt: Data Terminal
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2008, 02:43:44 ÖS »
Hasan maillar bana ulaşmadı. Sanırım eski e-posta adresime gönderdin. Tekrardan a.alibati@gmail.com adresine gönderebilirsen çok sevinirim. Teşekkürler bu arada.
Kendimi durduracak değilim...