Gönderen Konu: Bir problem  (Okunma sayısı 7531 defa)

Çevrimdışı Ilgaz Somer

  • OTOKON Üyesi
  • *
  • İleti: 123
Bir problem
« : Haziran 27, 2011, 12:44:26 ÖÖ »
Amacım ekrana basılmış olan 'A' karakterini önce silip ardından bir yanına tekrar 'A' basan fonksiyon yapmak ancak şöle bişi var ki printf ile basılmiş bişiyi silemedim ben yani onu ' ' ( boşluk karakteri) ile değiştirmeyi denedim ancak o zaman çok karıştı işler. Sonra hani printf'de %20c yazarsak mesela 20 karakter ileri de yazıyor ya. Onu -20 yapmayı denedim olmadı. Bilmiyorum biraz takıldım. O yüzden en azından bir fikir veya nereye bakmam gerektiğini söylerseniz çok iyi olur. Kodu da buraya yaziim mi?

Çevrimdışı Onur Varol

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 3029
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2011, 01:34:56 ÖÖ »
Amacım ekrana basılmış olan 'A' karakterini önce silip ardından bir yanına tekrar 'A' basan fonksiyon yapmak ancak şöle bişi var ki printf ile basılmiş bişiyi silemedim ben yani onu ' ' ( boşluk karakteri) ile değiştirmeyi denedim ancak o zaman çok karıştı işler. Sonra hani printf'de %20c yazarsak mesela 20 karakter ileri de yazıyor ya. Onu -20 yapmayı denedim olmadı. Bilmiyorum biraz takıldım. O yüzden en azından bir fikir veya nereye bakmam gerektiğini söylerseniz çok iyi olur. Kodu da buraya yaziim mi?

Ekranı temizlemek işine yararsa clear screen gibi aratırsan sanırım çıkacaktır. Consolla alakalı bir kutuphane vardı. Erciyes C notlarının sonunda da anlatıyordu sanırım veya C ve Sistem programcıları derneginin ders notlarına bakabilirsin.

Burdada birseyler var sanırım sorunla alakalı http://www.daniweb.com/software-development/cpp/threads/95284

Çevrimdışı Caner Tatar

  • OTOKON Üyesi
  • *
  • İleti: 992
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2011, 02:06:19 ÖÖ »
system("clear"); komutu butun ekrani temizliyor..
the child is grown,  the dream is gone...

Çevrimdışı Mert Salık

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 656
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2011, 09:49:52 ÖÖ »
windozda ayrı başka yerde ayrı komut ister o system() fonksiyonu. Benden de bi kıyak.


Kod: [Seç]

#ifdef _WIN32
    #define CLR_CMD "cls"
#else
    #define CLR_CMD "clear"     
#endif
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int main(){
    printf("Test output before cleaning screen...\n");
    system(CLR_CMD);
    printf("Test output after cleaning screen...\n");
    system("PAUSE");
    return 0;
}



Çevrimdışı Ufuk Sevim

  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 451
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2011, 10:56:10 ÖÖ »
eğer linuxta çalışıyorsan onun doğrusu

ANSI Escape Sequence tir.

eğer windowsta çalışıyorsan Console API varmış bu işi yapan.
++++++++++[>+++++++>++++++++++>+++>+<<<<-]>++.>+.+++++++..+++.>++.<<+++++++++++++++.>.+++.------.--------.>+.>.

Çevrimdışı Cahit Beyaz

  • OTOKON Üyesi
  • *
  • İleti: 56
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2011, 11:50:16 ÖÖ »
Eğer c# ile çalışacaksan nsclearconsole diye hazır bir sınıf vardı onu kullanabilirsin. Hatırladığım kadarı  tüm ekranı silmek için ...Clear(); demen yeterli idi.

Çevrimdışı Özen Özkaya

  • Özen
  • Mezun olmuş OTOKON'cu
  • *
  • İleti: 826
  • sudo ./FuutonRasenShuriken
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2011, 12:33:58 ÖS »
eğer linuxta çalışıyorsan onun doğrusu

ANSI Escape Sequence tir.

eğer windowsta çalışıyorsan Console API varmış bu işi yapan.

ANSI escape sequence findozda da çalışır yahu

sudo ./FuutonRasenShuriken

Çevrimdışı Ilgaz Somer

  • OTOKON Üyesi
  • *
  • İleti: 123
Ynt: Bir problem
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2011, 04:14:27 ÖS »
Yardım eden herkese teşekkürler arkadaşlar, sorun halloldu. ^^
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2011, 08:09:06 ÖS Gönderen: Ilgaz Somer »